Kinder 5 daagse

Ieder jaar wordt in de meivakantie van het basisonderwijs de Kinder-5-Daagse georganiseerd. Maximaal vierentwintig kinderen mogen dan deze heerlijke groeitraining meemaken waarin ze veel inzichten en heling ervaren, maar vooral ook heel veel plezier beleven.

Wat voor 5 daagse is dit?

Vanuit onze eigen persoonlijke ontwikkeling zijn wij erachter gekomen hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd te weten wat “kracht” is, hoe dat voelt en hoe je vanuit kracht kunt handelen. Dit proces heeft ons o.a meegevoerd naar Neuro Emotionele Integratie (NEI), Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), traumaverwerking en familieopstellingen,

Op de kinder 5-daagse werken we heel gericht aan het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen van 8 tot 13 jaar. Ze leren hoe ze kunnen loslaten wat niet te beïnvloeden is, te creëren wat wel te beïnvloeden is en om het verschil tussen beiden te zien. Naast het inzetten van onze eigen kennis en vaardigheden zullen we ook nog gebruik maken van coaches en professionele workshopbegeleiders. De 5-daagse kenmerkt zich door “ERVAREN”. Uw kind komt opgeladen met positieve energie en nieuwe inzichten weer thuis en kan vanuit eigen kracht het leven vervolgen. Het heeft tijdens deze dagen ook geleerd om zichzelf in moeilijkere tijden weer “sterk” te maken, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een schooltoets of het voeren van een moeilijk gesprek. Het kind is daardoor minder afhankelijk.

Kinder 5 daagse
Kinder 5 daagse

Voor welke kinderen is dit geschikt?

Voor alle kinderen die het willen en mogen! Immers, ieder (jong) mens kan wel een mooie ervaring gebruiken die je verrijkt met onder andere meer zelfvertrouwen! Maar ook voor kinderen uit “niet-standaard” gezinnen (echtscheiding, overlijden van een ouder, adoptie), of kinderen met gedragsproblemen op school (pesten of gepest worden) is het een prachtige en krachtige ervaring. Ook kinderen die zichtbaar of voelbaar beter kunnen dan hun prestaties laten zien en kinderen die zich onbegrepen voelen of van wie je als ouder/leerkracht (te) weinig begrijpt zijn welkom.

De leeftijdsgrenzen die we hanteren zijn 8 tot en met 12/13 jaar. Dit zijn kinderen die in groep 5 zitten tot en met de eerste klas middelbare school

De kinderen hebben iedere dag minstens twee leuke workshops waarbij persoonlijke groei en inzicht in jezelf centraal staan. Ook grote en kleine kringgesprekken  vinden plaats.

Daarnaast is er ook veel sport en spel waarbij de kinderen leren in teamverband te functioneren, en leren omgaan met winnen en verliezen. Voor de sportbegeleiding is een ervaren sportdocent aanwezig.

Ik vond de 5-daagse heel leuk, voetballen was leuk en de trampoline. Het fimokleien was erg leuk, om verschillende kleuren door elkaar toe doen. De toneelworkshop met Birk vond ik vet-cool. Om te bewegen als aarde, vuur, lucht en water. Er was ook een workshop met pijl en boog schieten en we mochten zelf een pijl maken. En die mochten we dan op een ballon schieten. Ik ga volgend jaar weer.
Coen

Ik vond het leukst de vuurloop, omdat ik het heel spannend vond en ik het uiteindelijk toch heb gedaan. Toen voelde ik me daarna heel trots op mijzelf!

Ik vond ook samen eten met elkaar heel leuk en ik vond het djembé-en ook wel heel leuk.

Koen

Naast al deze workshops en het begeleide sport/spel is er ook ruimte om zelf te spelen: een trampoline, voetballen, steltlopen, even een boekje lezen, tekenen, de baby poesjes in de schuur opzoeken, een spelletje spelen, lekker “chillen”.

Een Chinees spreekwoord luidt: “Alles wat je hoort, vergeet je. Alles wat je ziet, onthoud je en alles wat je doet, begrijp je”. Alles wat de kinderen doen en wat ze van elkaar zien zal een blijvend positief effect hebben op hun zelfvertrouwen, zelfstandigheid en hun gevoel van grip op het leven.

 

Wie organiseren het?

Wij Tanja Zeilmaker (1959) en Mark de Witte (1964) organiseren samen met Marijke Andringa (1962) en Frans Riesewijk (1959) deze Kinder 5-daagse. Al vanaf 2004.

Voordat u uw kind opgeeft, wilt u misschien wel meer of andere informatie. Belt u ons dan gerust. We bellen u dan zo snel mogelijk terug! Er komt altijd een voorlichtingsmiddag voor de ouders enkele weken voor aanvang van de K5D. Er zijn jaren dat we een aantal kinderen teleur moeten stellen, want vol is echt vol! Wacht dus niet te lang als je denkt dat dit iets voor jouw zoon of dochter is.

Het aanmelden van uw kind(eren) kan zowel telefonisch als per e-mail, onder vermelding van naam, adres, woonplaats van het kind(eren), geboortedatum en uw telefoonnummer.

Tot slot nog iets over het verblijf en de voeding. 

 

Bij de prijs inbegrepen zijn logies, alle maaltijden en tussendoortjes. En natuurlijk de speciaal voor kinderen aangepaste workshops, persoonlijke coaching, sport- en spelbegeleiding, djembé sessies. Voor prijzen en data kunt u de agenda raadplegen.

Sponsors:

  • De Ommekeer in Badhoevedorp (voorziet ons ieder jaar weer van allerlei speelmateriaal)
  • MBD Bouw zorgt dat wij het materiaal vervoerd krijgen.
Kinder 5 daagse