Het is even stil geweest vanaf onze kant wat betreft nieuwsbrieven.
Ook op Facebook waar ik in voorafgaande jaren regelmatig een blogje/ casus plaatste, bleef het tot vorige maand rustig. 2017 is een jaar waarbij de focus van de praktijk en de workshops gedeeld moest worden met een intensief mantelzorg traject. (voor wie meer hierover wil lezen zie het blogje op facebook van 20 oktober 2017)

Maar zie, terwijl 2017 bezig is met een eindspurt komt er via de mail toch een nieuwsbrief bij jou binnen. Voor 2017 hebben wij als bedrijf nog interessante onderwerpen op de agenda staan waar we je middels deze nieuwsbrief van op de hoogte willen stellen.

Avondworkshop systemisch werk/ familieopstellingen

Vrijdag 17 november.
Vrijdag 8 december (extra ingelast)
Waarom zou je meedoen, wat levert het je op, hoe werkt het dan?

Je kunt ervoor kiezen om die avond je eigen thema in te brengen. Mark die de opstellingen rustig en vakkundig begeleidt, zal indien nodig de vraag aanscherpen. Naar het innerlijk beeld van de cliënt worden dan representanten gekozen uit de aanwezige deelnemers en krijgen deze hun plek in de ruimte. Verbluffend is dat de representanten dezelfde gevoelens en onderlinge verhoudingen ondergaan als de oorspronkelijke personen. Dit geeft een helder beeld van de disbalans in het (familie) systeem en toont waar de verstrikking vandaan komt. Door te kijken welke interventies er mogelijk zijn wordt de posities van de representanten veranderd, waarbij de systemische wetten in acht genomen worden;

BINDING – iedereen hoort erbij en heeft recht op een eigen plek in het systeem.
VOLGORDE – De plek die iemand heeft wordt bepaald door de hiërarchie. (Bij familieopstellingen is dat meestal leeftijd, in bedrijfsopstellingen de functie)
BALANS TUSSEN GEVEN EN NEMEN – Deze hoort in orde te zijn.

Er worden oplossende en verhelderende zinnen uitgesproken waardoor een nieuw innerlijk beeld kan ontstaan, waardoor er beweging en verandering in vastgelopen situaties komen.

Je kunt deze avond ook als representant meemaken. Als representant, maar ook als je niet in de opstelling staat en als toeschouwer aan de kant zit, zie je veel thema’s langs komen. De kans is groot dat door het meebeleven van de opstelling van de ander (het erbij aanwezig zijn en je openstellen voor dat wat zich ontvouwt ) er bij jezelf een proces opgang komt, waarbij verheldering op eigen (onbewuste) vragen ontstaat. Je systemisch bewustzijn ziet, ervaart, voelt , krijgt inzichten en ontwaakt. Wil je op een later moment een eigen opstelling doen, dan zal deze in vruchtbaar gemaakte grond landen.

Eindejaarsmeditaties

Al meer dan 10 jaar verzorgen wij “de eindejaarsmeditatie /engelenmeditatie”.
Voor veel mensen inmiddels een fijn terugkerend ritueel, om het jaar dat er dan bijna op zit, op een mooie manier los te laten.

Is dat interessant en nuttig?
Daar durf ik volmondig JA op te zeggen. Het afsluiten van dat wat geweest is op een mooie, respectvolle manier (wat het je ook gebracht moge hebben) is verhelderend, rustgevend en zuivert de energie waarmee je het nieuwe jaar ingaat. Natuurlijk komen er altijd veel cliënten uit de praktijk en bezoekers van onze workshops op af maar het grappige is dat er ook veel mensen zich opgeven die ik dus één keer per jaar ontmoet… op de eindejaarsmeditatie.

Velen weten dat mediteren goed is voor je geestelijke gezondheid. Rust in je hoofd… “even geen geouwehoer van de kop” zoals de Fries Wiebe Veenbaas zo mooi met Friese tongval kan zeggen! Dat het ook een enorme doorwerking heeft op ons lijf, op de fysieke laag, is inmiddels wetenschappelijk vastgesteld. Bloeddruk verlaagt, stresshormonen dalen, spieren krijgen de ontspanning die ze na alle inspanning ook zo nodig hebben!
Dat is mooi meegenomen maar voor de eindejaarsmeditatie niet de belangrijkste intentie.

Keer op keer ondervinden cliënten in de praktijk en deelnemers aan de workshops hoe energievretend, belastend en belemmerend het kan zijn om (vaak onbewust) in negatieve energie vast te blijven zitten aan oude zaken. Nieuwe ingeslagen paden lijken moeizaam te betrede

n of keer op keer dood te lopen. Als je inzicht krijgt in wat er in de onderstroom nog zo aan je trekt, waar jij nog zo aan gebonden bent, wat er nog zo in je leeft terwijl jij dacht er al lang “klaar mee te zijn”, dan weet je de urgentie van goed afsluiten en liefdevol loslaten.

Kom jij weer dit jaar of wil je het nu ook eens meemaken… geef je dan op voor;

  • maandag 18 december. (bijna vol)
  • dinsdag 19 december.
  • woensdag 20 december.

Dit is echt een cadeau voor je zelf. Gun je naast jezelf ook een ander dit originele cadeau, geef dit dan aan, dan kunnen wij indien gewenst een geschenkbon/ uitnodiging maken.
Voor deze avond betaal je 30 euro.
Dit is inclusief thee, versnapering, persoonlijke kaart en cadeautje voor 2018!

Twee daagse workshop zaterdag 27 januari en zondag 28 januari.

Zo geliefd… zo prachtig en toch even weggeweest.
Nu is het zover, de inspiratievolle, helende en mooie tweedaagse workshop is terug. Zoals jullie gewend zijn van ons met weer een nieuw thema! Deze keer is dankbaarheid de rode draad. De workshop Dankbaarheid is een broertje (of zusje) van de workshops Schatgraven en Parelvissen!

Het is geen vervolg, je hoeft dus nooit eerder deelgenomen te hebben om je te kunnen inschrijven voor deze workshop. Een tweedaagse vol kleine (familie)opstellingen, mooie inzichtgevende oefeningen/ modules, korte meditaties die je net het stukje inzicht of rust kunnen geven dat je nodig hebt. Daarnaast houden we ook een zeer bijzonder dankbaarheids ritueel.

Dankzij Sigmund Freud zijn de woorden bewust en on(der)bewust bij een breder publiek bekend geworden. Voor ons mensen is het fijn dat wij het vermogen hebben ons bewust te zijn van onszelf ons denken en handelen. Ons on(der)bewuste wordt veelal gezien als de donkere ruimte waar we al onze onverwerkte zaken opslaan en onze minder geliefde eigenschappen proberen te stallen. Af en toe borrelt er even, vooral als onze weerstand verzwakt en we niet zo lekker in ons vel zitten, iets “lastigs” op uit die regionen, wat we dan proberen weer snel retour te zenden…
Het effect van dat wegduwen van die verdrongen zaken, is echter ook dat je het contact verliest met je innerlijke wijsheid, met je schatkamers…

Psychiater Jung gaat nog een stapje verder en heeft het over ons collectief on(der)bewuste. Hij heeft het over een innerlijk, kostbaar en mysterieus gebied dat veel omvattender is dan ons persoonlijke weten. In de taal van familieopstellingen wordt dat de familieziel genoemd. En in die familieziel is zeker, naast dat wat verdrongen is… naast de trauma’s en de pijn, een schat aan ervaring, kracht, levenswijsheid en liefde te vinden.

Als dingen langere tijd niet lekker lopen in ons leven, spelen er dikwijls verstrikking een rol. De familieziel heeft een enorme drang naar heelheid. Familieleden, soms generaties later, herhalen wat eerder ontstaan is en nooit geheeld. Dan proberen we een klus te klaren die niet van ons is en niet gelukkig maakt, of dragen we het lot van een ander.

Tijdens de tweedaagse workshop dankbaarheid zullen we zeker niet schromen om de verstrikkingen onder ogen te zien. De intentie/ focus komt echter te liggen op dat wat er wel al aan moois is. De liefde, de kracht, de wijsheid, de levenservaring. Als je dat weer toe kunt laten en daar mee verbindt, dan gaat het systeem weer stromen en kan JIJ WEER STROMEN! Op die manier kan je in dankbaarheid achterom kijken naar al die zielen (mensen ) waar jij uit voortgekomen bent.
Trots en dankbaar!

De prijs voor deze workshop bedraagt 195 euro inclusief koffie, thee en uitgebreide lunch.

1 op 1 coaching

Naast bovengenoemde workshops draait natuurlijk de praktijk voor 1 op 1 sessies dagelijks gewoon door. Als je dit jaar nog een inzichtgevende, helende sessie wil dan kan dat. In de laatste week van november komt er weer wat ruimte in de agenda. Je kunt een afspraak maken voor maandag t/m vrijdag overdag en op dinsdag en woensdag avond.
Ben je geïnteresseerd geraakt in het fenomeen systemisch werk/ familieopstellingen maar vind je het niet fijn om dit in een groep met anderen te doen, dan kun je ook een afspraak maken voor een tafelopstelling. Een tafelopstellingen op de wijze zoals het in de praktijk op de Pyreneeën gebeurt is zo mooi en helder dat er al jaren vraag is naar bijscholing op dit gebied.
In 2018 gaat deze bijscholing plaats vinden, maar daarover meer in de volgende nieuwsbrief.