Ze vertelt;

“Ik slaap niet, nou ja heel slecht….altijd al gedaan. Als kind was ik heel alert, alsof hersens en zintuigen ook in de nacht aan bleven staan. Nu, als bijna dertiger, is dat nog steeds het geval. Tien a vijftien keer per nacht word ik wakker, soms om even te plassen, soms om gewoon even met ogen open te liggen, wachten tot de slaap weer komt. Ik verbaas mij er al jaren over, hoe het mogelijk is dat ik overdag, in mijn fysiek en emotioneel pittige baan, prima functioneer. Sinds een paar maanden, kom ik echter ook af en toe niet meer in slaap. Ik stel het naar bed gaan uit en raak in paniek als de wekker vijf uur aangeeft, en ik nog geen oog dicht gedaan heb”.

We besluiten hier systemisch naar te kijken. (Voor ons een try-out, hoe we in de anderhalve meter cultuur waar we in terecht gekomen zijn met z’n allen, toch een weg kunnen vinden in het opstellingen werk. Wat werkt wel, wat niet. Wat kun je met intentie bereiken en waar zijn sjablonen nuttig en inzetbaar)

Met een klein groepje ervaren representanten gaan we aan de slag. De opstelling neemt een verrassende wending. Een stuk familietrauma aan vaderskant, wat daar voor veel somberheid en depressie zorgt, tezamen met het totaal ontbreken van veiligheid, komt in het licht te staan. We volgen wat het veld toont en na anderhalf uur ronden we de opstelling af.

Twee weken later mailt de cliënt. Ze durft het bijna niet te zeggen, maar ze slaapt al drie nachten heerlijk! En dan meldt ook de representant zich (De dame die gekozen was door de cliënt, om in de opstelling haar te representeren / vertegenwoordigen) Ook zij slaapt beter dan voorheen.

Wat een cadeautjes! Het begeleiden en verzorgen van een workshop systemisch werk (familieopstellingen) blijft een geschenk om te mogen begeleiden. En fijn, dat we na vier maanden één op één met tafelopstellingen bezig geweest te zijn, nu ook de workshop op vrijdagavond weer op kunnen pakken.

De afgelopen maanden zijn de sessies in de praktijk onverminderd door gegaan, zij het via (beeld) bellen. Door de zeer positieve ervaringen van cliënten met deze manier van werken, hebben we besloten om ook één dag in de week, deze mogelijkheid te blijven aanbieden.

Er komt weer ruimte in de agenda voor een één op één sessie in de laatste week van augustus. De eerste workshops systemsich werk met de mogelijkheid je eigen thema in te brengen of als representant aanwezig te zijn, is op 4 september.