Deze mooie foto circuleert al een tijd over het internet,
Van diverse cliënten kreeg ik de foto toegestuurd.
Overdag gefotografeerd of zo als bovenstaand verlicht in de avond.
“Ik moest meteen aan jouw werk denken”.
“Dit is wat jij doet”!
“Dit tekende jij voor mij een paar jaar geleden”.

In veel 1 op 1 sessies in de praktijk, maar ook bij de workshops systemisch werk, komen de verwondingen van het innerlijk kind naar boven.
Zonder dat we er specifiek naar op zoek gaan blijken de angsten van de gespierde judoka, de tunnelvrees van de advocaat, de terugkerende depressies van de leerkracht, hun oorsprong te vinden bij het innerlijk kind. Steeds weer blijkt hoe ons gedrag in het NU, bepaald wordt door onze ervaringen van vroeger. Het kleine meisje of jongetje in ons is bepaald gedrag gaan vertonen (soms puur om te overleven of om emotionele basisbehoeften vervuld te krijgen) door ervaringen die het kind opgedaan heeft tussen 0 en 18 jaar.
Inmiddels volwassen geworden is het natuurlijk de bedoeling dat de volwassene in ons de uitvoerende macht heeft (bepaalt).
Wie herkent niet de mensen (altijd makkelijker om het bij anderen te zien) die zich in bepaalde opzichten gedragen als een kind.

Zodra de, soms verbijsterende en totaal niet verwachtte, inzichten er zijn, kan de heling op gang gebracht worden en is het keer op keer een genoegen om de prachtige vorderingen bij de cliënten te mogen aanschouwen.

Een paar keer per jaar organiseren we een workshop rondom dit thema. Zaterdag 23 april was het weer zover. Er waren echter zoveel inschrijvingen dat we niet iedereen toe konden laten en een wachtlijst aangelegd hebben. Op zaterdag 4 juni vindt er een extra ingelaste innerlijk kind workshop plaats. Meditatie, visualisaties, modules uit het systemisch werk (familieopstellingen), inzichtgevende en helende oefeningen zijn onderdelen die aan bod komen. Er kunnen nog 4 deelnemers bij. Durf jij het aan en vind jij het interessant om eens op deze manier naar jezelf te kijken mail dan naar nei.zeilmaker@planet.nl of bel 020 6198774

Ik en jij.
Eigenlijk wij.
Ik wil mijn arm om je heen leggen,
en je zoveel zeggen….
Het leven van de volwassene mij is nu fijn,
je hoeft niet meer bang te zijn.
Ik en jij.
eigenlijk wij.
Ik dacht dat ik jou gewoon kon vergeten.
Ik had beter moeten weten.
Mijn leven kan pas echt weer stromen,
Nu jij volledig in mij bent opgenomen.
Ik en jij.
Eigenlijk wij.

deelnemer innerlijk kind workshop